Nyolc év ellenzékiséget jósol az MSZP-nek Medgyessy

Vágólapra másolva!
Medgyessy Péter korábbi szocialista miniszterelnök úgy érzi, megpuccsolta őt utóda, Gyurcsány Ferenc. Medgyessy a Duna Televízónak azt mondta, félreismerte Gyurcsányt, szerinte nyolc év ellenzéki politizálás vár az MSZP-re.
Vágólapra másolva!

"Amikor megismertem Gyurcsány Ferencet, tényleg azt hittem, hogy egy jó képességű, komoly perspektívájú fiatalember. Hát, az ember tévedhet" - mondta a Duna Televízió reggeli műsorában Medgyessy Péter, aki 2002-től 2004-ig volt a szocialista kormány miniszterelnöke. Medgyessy a műsorvezetői azon kérdésre, hogy megpuccsolta-e őt utóda, Gyurcsány Ferenc, azt válaszolta: "Talán igen" (Medgyessy kormányzásáról és Gyurcsányhoz fűződő viszonyáról itt olvashat).

Medgyessy szerint a Jobbik megerősödésének az MSZP hibái nyitottak teret, de a Fideszt is felelősség terheli. Medgyessy azt mondta, 8 évük lesz a szocialistáknak a megújulásra, amivel arra utalhatott, hogy a párt két ciklust tölt majd szerinte ellenzékben.

Medgyessy szerint nem a kormányzása alatt megszavazott 100 napos program az oka az ország gazdasági nehézségeinek. "2004 végén, miniszterelnöki időszakom végén hatvan százalék volt az adósságállomány GPD-hez mért szintje, ez pontosan megfelel az uniós követelménynek" - állította Medgyessy, aki szerint az adósság 2005-ben kezdett rohamosan megugrani (az [origo] korábban cikksorozatban foglalkozott a magyar gazdaság megrendülésével, és azzal a kérdéssel, hogy ebben mekkora szerepet játszottak az elmúlt évtizedben hatalmon lévő kormányok; a cikkeket itt, itt és itt találja).