Lendvai: A Fidesz kiherélné a demokráciát

Vágólapra másolva!
A Fidesz "kiherélné", a Jobbik pedig "legyilkolná" a demokráciát Lendvai Ildikó szerint. Az MSZP elnöke azt mondta, hogy a választáson két erő küzd egymással: az MSZP és a "Fidesz-Jobbik tengely".
Vágólapra másolva!

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke szerint mára világossá vált, hogy a választásokon három párt, de csupán két erő: az MSZP és a "Fidesz-Jobbik tengely" küzd egymással. Lendvai Ildikó szombati budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a Fidesz a valódi többpártrendszer szűkítésével "kiherélné", míg a Jobbik a lényeges normák megtagadásával "legyilkolná" a demokráciát.

Lendvai Ildikó szerint az elmúlt napokban ugyan a szavazatokért történő huzakodás szemtanúi lehettünk jobboldalon, ám e mögött nem zajlik valódi érték- és programvita. A szocialista politikus szerint a Fidesz a "light", míg a Jobbik a "kalóriadúsabb" változat, de ugyanarra a szavazóbázisra törekednek.

Az MSZP elnöke hangsúlyozta, hogy a jobboldalon két forgatókönyv van készülőben: a Fidesz és a Jobbik "kisgazda típusú, utolsó pillanatban történő összeborulása", vagy a két párt "MIÉP-es, rejtett, szégyellt", de a fontos pillanatokban történő együttműködése.

A Fidesz kampányfogásának nevezte, hogy Kövér László az elmúlt napokban úgy nyilatkozott egy vidéki lakossági fórumon, hogy pártja nem lépne koalícióra a Jobbikkal.