Kommandósok fogták el a kiskunhalasi prostituáltak futtatóit

Vágólapra másolva!
Kommandósok fogtak el két férfit Kiskunhalason, akik a gyanú szerint prostituáltakat futtattak a városból kivezető főút mentén. A gyanúsítottak az RTL Klub szerint legalább hat nőt, köztük kiskorúlányt vettek rá prostitúcióra.
Vágólapra másolva!

Prostituáltak futtató férfiakat fogtak el a rendőrök Kiskunhalas közelében - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton. A rendőrök még csütörtökön fogták el és vették őrizetbe a 24 éves és a 40 éves férfit: az apát és fiát azzal gyanúsítják, hogy 2008 óta rendszeres haszonszerzésre törekedve, több nőt is rávettek arra, hogy Kiskunhalas környékén, az 53. számú főútvonal mentén prostituáltként dolgozzanak.

A rajtaütéskor a rendőrök a futtatók autójában két nőt is találtak, akiket tanúként hallgattak ki. Ezzel párhuzamosan házkutatásokat és további kihallgatásokat is tartott a hatóság. Az őrizetbe vett és kerítés bűntettének elkövetésével gyanúsított két férfit előzetes letartóztatásba helyezték.

Az RTL Klub Híradó úgy tudja: az 53-as főút melletti fabódékban dolgozó lányok futtatóira kommandósok csaptak le. A rendőrök szerint a két férfi legalább hat nőt dolgoztatott prostituáltként ezen a környéken, akadt közöttük olyan lány is, aki még kiskorú volt. A nőknek naponta legkevesebb 50 ezer forintot kellett keresniük.

A hírműsor szerint a kerítők kocsijában nagy mennyiségű gumióvszert találtak, valamint a főút menti kalyibák kulcsait. Mint közölték, gyanúsítottá válhatnak azok is, akik a bódék felépítéséhez bérbe adták a tanyájukat, őket bordélyház működtetéséért vonhatják felelősségre. A fatákolmányokat a hatóság időközben elbontatta.