A rendőrök szerint nem bántották az ittas tábornokot

Vágólapra másolva!
Távozott a kórházból Kiss Ernő nyugalmazott rendőrtábornok, akit szerdán éjjel találtak meg a XII. kerületben vérző fejjel, hiányos öltözetben, részegen. A rendőrség szerint Kiss sérüléseit nem külső beavatkozás okozta.
Vágólapra másolva!

Saját lábán távozott a kórházból Kiss Ernő nyugalmazott rendőr tábornok még csütörtök este - értesült a Független Hírügynökség. Korábban még arról jelentek meg hírek, hogy Kisst az intenzív osztályon ápolják életveszélyes állapotban.

A rendőrség szerint nem merült fel idegenkezűségre utaló nyom a tábornok sérüléseivel kapcsolatban. Sem a helyszínen, sem a mentősöktől, sem pedig a kórháztól nem kaptak olyan információkat, amely indokolttá tette volna, hogy nyomozást indítsanak az ügyben.

Kisst szerdán éjszaka találtak meg vérző fejjel a XII. kerületben. A nol.hu portál információja szerint a tábornok részeg volt. Az MTI információi szerint egy járókelő talált rá Kissre, ő értesítette a rendőröket. A rendőrök kimentek a helyszínre, és mentőt hívtak a földön fekvő tábornokhoz, akit végül az Állami Egészségügyi Központba szállítottak.

Kissnek volt már baja az itallal

Kisst egy másik eset miatt ittas vezetéssel és a hatóság félrevezetésével vádolják. A nyomozó ügyészek szerint 2007. november 23-án hajnalban az akkor még a XIII. kerületi rendőrkapitányság élén álló dandártábornok részegen nekihajtott több parkoló autónak, majd azt próbálta elhitetni a hatóságokkal, hogy ellopták az általa használt autót, és egy "alteregója" követte el a cselekményeket. A nyugalmazott tábornok a bíróságon nem tett vallomást, de tagadta bűnösségét, és arra utalt, hogy haragosai, a rendőrség, illetve a szervezett alvilág köreiből állhatnak valakik a történtek mögött.

Kiss 2003 májusától 2007. november 23-ig volt Angyalföld rendőrfőkapitánya. Vezetői megbízatását indokolás nélkül vonta vissza az országos rendőrfőkapitány. 1994 májusában egyszer már felfüggesztették Kisst, akkor az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) gazdaságvédelmi főosztályának vezetői állásából kellett távoznia, mert ittasan vezette szolgálati gépkocsiját, és nekirohant egy fának.

Kiss a Horn-kormány idején, 1996. szeptember 1-jétől a Központi Bűnüldözési Igazgatóságot vezette főigazgatóként, egyben az országos rendőrfőkapitány-helyettesi feladatkört is ellátta. Az Orbán-kormány hivatalba lépésekor az ORFK bűnügyi főigazgatója lett. E posztjáról hivatalosan egészségügyi okokból váltották le 1998. december 1-jén, azután rendelkezési állományban volt, és a Belügyminisztériumban látott el tanácsadói feladatokat.

A leváltásának előzménye az volt, hogy Kiss 1998 novemberében levizelte a Teve utcai rendőrségi központot. Akkor azzal védekezett, hogy túlhajszolt életvitele miatt feszültségoldó gyógyszert szed, és ez válthatta ki azt a rosszullétet, amely miatt könnyített magán.