Hét MDF-es jelölt indulását vétózta meg az OVB

Vágólapra másolva!
Dávid Ibolya szerint a Fidesz és a Jobbik összefogása az oka annak, hogy az OVB az MDF hét jelöltjét nem vette nyilvántartásba. Dávidot a Jobbik nemzetiszocialista, az MSZP és a Fidesz pedig kádári szocialista típusú pártra emlékezteti.
Vágólapra másolva!

Az Országos Választási Bizottság (OVB) honlapja szerint hét MDF-es képviselőjelölt ajánlószelvényeit sem fogadta el a bizottság. Ez nincs hatással a területi listákra, mert a visszautasított jelöltek nélkül is meglehet valamennyi lista (néhány jelöltről még nem született döntés). Budapesten a jelenlegi állás szerint 8 tisztán MDF-es jelöltje van a pártnak, amely elegendő a területi lista állításához.

"Máris megkezdődött a Fidesz és a Jobbik összefogása a választóbizottságokban, hogy megakadályozzák, hogy a magyar választópolgárok valódi alternatívák közül tudjanak választani" - jelentette ki Dávid Ibolya szombaton, aki szerint ez állhat több visszautasítás mögött.

Példaként említette, hogy XII. kerületi jelöltjük, Slosár Gábor ajánlószelvényeinek átvizsgálásakor 219 ajánlószelvényt nyilvánítottak az Országos Választási Bizottság (OVB) állásfoglalásával ellentétesen érvénytelennek. Dávid Ibolya ezt úgy minősítette, hogy "Pokorni Zoltán önkormányzata a választási bizottság elnökéül a Morvai Krisztina által alapított Civil Jogászbizottság vezetőjét választotta, őt használva az MDF elleni küzdelemben.

Dávid szerint Szegeden az "elemi formai szabályok betartását" mellőzve tagadták meg egyik jelöltjük nyilvántartásba vételét. Hozzátette, hogy a főváros III. kerületében a választási bizottság tévesen állította az LMP jelöltjének 150 ajánlószelvényéről, köztük a jelölt saját cédulájáról, hogy azok érvénytelenek.

A pártelnök az SZDSZ-szel való együttműködésről azt mondta, az eredményesebb lett volna, ha mindenhol tudnak jelöltet állítani. A többi pártról azt mondta, hogy az MSZP és a Fidesz kádári szocialista típusú pártnak tűnik a szemükben, a Jobbik pedig egy nemzetiszocialista típusú pártra emlékezteti őket.