Gyertyagyújtással emlékeztek a tényői áldozatokra

Vágólapra másolva!
Csendes megemlékeztést tartottak szerda este Tényőn annak a négyfős családnak az emlékére, akiket hétfőn holtan találtak a házukban. A helyiek gyertyákat tettek a katolikus templom lépcsőjére.
Vágólapra másolva!

Több mint kétszázan vettek részt szerdán este azon a megemlékezésen, amelyet a hétfőn tragikus körülmények között elhunyt család emlékére tartottak Tényőn. A gyertyagyújtást a polgármesteri hivatal szervezte, beszédet nem tartottak. A helyiek némán vettek búcsút a családtól. Este hét órára hirdette meg az önkormányzat a csendes megemlékezést. Már ezelőtt elkezdtek gyülekezni a helyiek a katolikus templom előtt. Mindenki egy-egy gyertyával érkezett. A gyertyákat és mécseseket a templomhoz vezető lépcsőkre helyezték el.

Ilyen tragédia ebben a faluban soha nem történt - mondta Varga Gábor polgármester. Sulyok Krisztián független önkormányzati képviselő azt mondta: a tragédia óta döbbenten áll a történtek előtt a település, és ezzel a néma emlékezéssel osztoznak a család fájdalmában.Többen elsírták magukat a megemlékezésen. Az esemény este fél nyolckor ért véget.

A négyfős család tagjait hétfő este találták meg holtan otthonukban. Az édesanya 36 éves, az édesapa 37 éves, a gyerekek öt- és nyolcévesek voltak. A rendőrség kedden délután jelentette be, hogy az apa ölte meg feleségét és gyermekeit, majd öngyilkos lett. A tragédia részleteiről és a sajtótájékoztatón elhangottakról itt olvashat részletesen, a gyilkosság helyszínén készült riportunkat itt találja.