Kardlappal támadtak rendőrökre Fegyverneken

Vágólapra másolva!
Egy szuronyszerű kardlappal és karddal támadt rendőrökre egy család Fegyverneken. A rendőrök igazoltatni akartak egy férfit, aki kocsijával elmenekült. Az őt üldöző rendőrökre a férfi családja támadt rá. Végül senki nem sérült meg, a rendőrök erősítést hívtak.
Vágólapra másolva!

Rátámadt három járőrre egy helyi család szerda délután Fegyverneken - közölte a rendőrség. A rendőrök egy személyautót próbáltak megállítani a település belterületén, de a sofőr és utasai a jelzést figyelmen kívül hagyva elhajtottak. Ekkor üldözőbe vették az autót, amely nem sokkal később behajtott egy közeli utcába, megállt egy lakóháznál, ahol kiszálltak a benne ülők.

A járőrök ekkor újra igazoltatni próbálták a sofőrt, aki ellenszegült és fenyegetően lépett fel velük szemben. A férfi családja is kirontott az épületből, és egy karddal, illetve egy vascsőre erősített, szuronyszerű kardlappal támadtak a rendőrökre. Személyi sérülés végül nem történt. Az egyik rendőr elővette a fegyverét, hogy visszatartsa a támadókat, de végül figyelmeztető lövésre sem volt szükség. A rendőrök segítséget hívtak, mire több mint tíz egyenruhás érkezett a helyszínre.

Három embert előállítottak, "csoportosan, felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette" miatt indult ellenük eljárás. A Szolnoki Nyomozó Ügyészség szerint várhatóan kezdeményezik mindannyiuk előzetes letartóztatását. Az ügyész, Zsilka László szerint közel tucatnyi támadó eszközt - vascsövet, baseballütőt, házilag barkácsolt szúró- és vágóeszközöket - foglaltak le az ügyben.