Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Demszky szerint hihető a Hagyót vádló interjú

Vágólapra másolva!
Demszky Gábort sokkolta Balogh Zsolt egykori megbízott BKV-vezérigazgató interjúja, amelyben Hagyónak átadott tízmilliókról beszélt részletesen. A főpolgármester az RTL Klub Híradójának azt mondta, a vallomás hihető és hiteles, de ő maga nem tud arról, hogy a BKV körül szerzett pénzekből akár egyetlen fillér is érkezett volna a pártokhoz.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet szombati számában megjelent interjújában Balogh részletesen beszélt arról, hogy rendszeresen utasításokat kapott Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettestől és embereitől, akinek egy alkalommal állítása szerint egy Nokia-dobozban kellett átadnia 15 millió forintot. Azt állította, összesen 70 millió forintról tud, amely különböző utakon a szocialista politikushoz vándorolt. Az interjúról részletesen korábbi cikkünkben olvashat.

Balogh a Magyar Nemzet után a HírTV-nek is interjút adott, és többek között arról beszélt, hogy azért nem mondott ellent Hagyónak, mert gyáva volt, és tartott tőle. "Leírhatatlan módon bírta terrorizálni az embereket, üvöltött" - állította. Az interjúról korábbi cikkünkben részletesen olvashat. "Ha Balogh hozzám fordult volna az első alkalommal, amikor pénzt kértek tőle, vagy feljelentést tesz a rendőrségen, mindez nem történhetett volna meg" - nyilatkozta Demszky Gábor főpolgármester az RTL Klub Híradójának.

Demszky azt állítja, sokkolta, amikor elolvasta Balogh interjúját, ami "hiteles, összefüggéseiben hihető történet", "egy megtört ember drámai erejű vallomása". A főpolgármester azt mondja, ő maga nem tudott ezekről az ügyekről, "ezeket konspriálták, igyekeztek eltitkolni mindenki elől". Demszky nem tud egyetlen olyan fillérről sem, ami pártokhoz érkezett volna, bár szerinte azt Balogh is csak feltételezi, hogy a Hagyónak átadott milliók pártokhoz kerülhettek.

"Az én felelősségem abban merül ki, hogy hagytam, hogy egy szuper-főpolgármesterhelyettest hozzon a Magyar Szocialista Párt, hogy hagytam, hogy Antal Attilát, hogy Balogh Zsoltot kinevezzék" - mondta az RTL Klubnak, de hozzátette: egyikükről sem feltételezte, hogy bűncselekményt fognak elkövetni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről