Bankszámlákat fosztogattak a nyereménnyel kecsegtető baranyai csalók

Vágólapra másolva!
Pénznyereménnyel kecsegtető csalókat fogott el a Komárom-Esztergom megyei rendőrség: a csalók a gyanú szerint egy nyereményjáték ürügyével szedték ki áldozataikból bankszámláik azonosítóját, majd több mint másfél millió forintot emeltek le a számlákról.
Vágólapra másolva!

Több mint száz sértettől csalta ki bankszámlájának adatait egy Baranya megyei bűnözői csoport - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kedden. A csalók országszerte nyereményjátékkal és pénznyereménnyel kecsegtették áldozataikat, majd a megszerzett számlaadatokkal pénzt vettek le a károsultaktól.

A rendőrség az ügyben az ország nyolc kapitányságán folytat nyomozást, eddig négy személyt vett őrizetbe Komlón és Pécsen. A gyanúsítottak mindannyian egy családba tartoznak, és büntetett előéletűek, csalásokért ítélték el őket - mondta az ügyről tartott keddi sajtótájékoztatón Reinhoffer Csaba, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

A csalássorozat miatt először a dorogi kapitányságon tettek feljelentést: e szerint az elkövetők arra hivatkoztak, hogy a sértett az egyik mobiltársaság nyereményjátékán 2,2 millió forintot nyert. Az állítólagos nyeremény utalásához akartak hozzáférni a sértett bankszámlájához, amelyről később 170 000 forintot emeltek le.

A bűnözők a megszerzett adatokkal hamis megbízásokat készítettek, és Komlón, illetve Pécsen kíséreltek meg pénzt felvenni. Később több esetben a személyes azonosítók megszerzésével a pénzintézetek telebank központján át emeltek le különböző összegeket. A kár meghaladja az 1,6 millió forintot.