Az égő berek füstje fenyegette az autópályát Balatonlellénél

Vágólapra másolva!
Kigyulladta a berek a Balaton déli partján, Balatonlelle közelében, a lápos, nádas terület több tucat hektáron égett. A füstöt egy ideig az M7-es autópálya felé vitte a szél, ami a közlekedést is veszélyeztette. A lángokat a tűzoltók 4 óra alatt tudták eloltani.
Vágólapra másolva!

Több tucat hektáron égett szombat délután a berekköznek nevezett terület Balatonlelle mellett, a település és az M7-es autópálya között - jelentette a katasztrófavédelem . A keletkezett füstöt az autópálya felé vitte a szél, ezért a közlekedést is akadlyozhatta.

A lángok miatt délután fél háromkor riasztották a tűzoltókat, akik Balatonboglárról, Marcaliból, Siófokról és Keszthelyről érkeztek a helyszínre - mondta a Somogy megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese. Koncz András szerint három lakóház került veszélybe, ahonnan elterelték a lángokat a tűzoltók.

Az oltásban körülbelül 30 tűzoltó vett részt. A lángok egy lápos, nádas területen csaptak fel, az erős szél miatt azonban a tűz továbbterjedt. Mivel a füst az M7-es autópálya forgalmát is veszélyeztethette, a tűzoltók a rendőröktől és az autópályakezelőtől kértek segítséget. A szél egy ideig a sztráda felé fújt, de aztán irányt váltott.

A tűzoltóknak körülbelül négyórás munkával sikerült megfékezniük a lángokat, az oltást este fél hétre fejezték be. A tűz keletkezésének okát szakértők vizsgálják.