A tűzoltók elfeledkezhettek a miskolci paneltűz áldozatairól

Vágólapra másolva!
A hvg.hu a tűzoltóság belső jelentésére hivatkozva azt írja, hogy a 2009-es paneltűz idején a miskolci tűzoltóság elfeledkezett az egyik lakásban lévő édesanyáról és két gyermekéről. A jelentés szerint a tűzvizsgálat során is vétettek hibákat a miskolci tűzoltók.
Vágólapra másolva!

A miskolci tűzoltók elfeledkeztek arról az édesanyáról és két gyermekéről, akik a tavaly nyáron történt miskolci paneltűzben beragadtak a lakásba, mert a meleg miatt elvetemedett az ajtó - értesült a hvg.hu a tűzoltóság belső jelentéséből.

Az oltás elején egy tűzoltó ugyan bekopogott a család lakásának ajtaján, de mivel nem jött válasz, tovább ment. Csak a később érkező csapat rúgta be az ajtót, és oltotta el a lakásban tomboló tüzet, de abba a szobába, ahol a haldokló családtagok voltak, ők sem mentek be.

A jelentés szerint csak a fél óra múlva Kazincbarcikáról érkező, a miskolciakat váltó tűzoltók hozták ki a gyermekeket és az édesanyát. A hvg.hu úgy tudja a tűzvizsgálat során sem álltak a helyzet magaslatán a miskolciak, azt sem sikerült megállapítaniuk, hogyan keletkezett a gyorsan terjedő tűz. Az áldozatok hozzátartozóinak jogi képviselője, Török Zsolt ügyvéd szerint, ha lezárul a vizsgálat, kártérítést várnak - írja a hírportál.