Vágólapra másolva!
Életveszélyt okozó testi sértés miatt ítélte 16 hónap börtönre a bíróság azt a fiatalembert, aki 2005-ben Mortimer áldozataként vált ismertté. A Moszkva téren karddal átszúrt fiatalember 2007-ben társaival együtt viperával bántalmazott egy másik fiút, akinek hét helyen tört vagy repedt el a koponyacsontja. A 16 hónap mellett le kell ülnie egy korábbi, garázdaságért kiszabott büntetést is.
Vágólapra másolva!

Tizenhat hónap börtönt kapott első fokon Mortimer néven elhíresült Gy. Mihály egykori áldozata hétfőn a Fővárosi Bíróságon. A 20 éves fiatalembert, akit Mortimer 2005-ben keresztülszúrt a kardjával a budapesti Moszkva téren (Gy. Mihályt ezért jogerősen 3 év 10 hónap börtönre ítélték), most életveszélyt okozó testi sértés kísérletéért ítélte el a bíróság. Társai 1 év 2 hónapot, illetve 1 év 4 hónapot kaptak, a negyedrendű vádlottat 30 ezer forint pénzbüntetéssel sújtották garázdaságért, egy vádlottat pedig próbára bocsátottak.

A vádirat szerint a Mortimer-ügyben ismertté vált fiatalember és négy, részben fiatalkorú társa 2007. december 18-án hajnali 2 óra tájban megtámadott három fiatalt. A verekedés előzménye egy Tűzoltó utcai diszkóban történt dulakodás volt. A támadók elől két fiatalembernek sikerült elmenekülnie, de a harmadik társukat bekerítették és összeverték. Mortimer egykori áldozata, az ügy elsőrendű vádlottja és egyik társa teleszkópos acélbottal, úgynevezett viperával ütött, harmadik társuk pedig ököllel. A földre zuhant sebesültet a vád szerint még össze is rugdalták. A fiatalember koponyája 7 helyen törött be, illetve repedt meg és két ujja is eltörött.

A fiatalembernek a kiszabott 1 év 4 hónap mellett le kell ülnie azt a 10 hónapot is, amire korábban garázdaságért ítélték őt, de az ítélet végrehajtását próbaidőre felfüggesztették. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész az első három vádlott esetében súlyosításért, a vádlottak és védőik pedig enyhítésért fellebbeztek.