Visszalép a jelöltségtől a fideszes Kosztolányi Dénes

Vágólapra másolva!
Családi okok miatt nem vállalja a képviselőjelöltséget a fideszes Kosztolányi Dénes, a párt helyette Szalay Pétert indítja a fővárosi XIII. kerületben - jelentette be szerdán a Fidesz.
Vágólapra másolva!

Kosztolányi Dénes családi okok miatt nem tudja vállalni az országgyűlési képviselőjelöltséget. A Fidesz Országos Választmányának javaslatára ezért Szalay Pétert indul a fővárosi 19. számú választókerületben - olvasható a Fidesz szerdai közleményében.

Kosztolányi 2006-ban a XIII. kerületben még elindult egyéniben, akkor az MSZP-s Szanyi Tibor a második fordulóban több mint 30 százalékkal szerzett több szavazatot nála. A választás után több, XIII. kerületi fideszes levélben kérte a párt vezetésétől Kosztolányi leváltását, aki akkor még választókerületi elnök volt. A levélírók azt kifogásolták, hogy Kosztolányi nem a helyiek érdekeit képviseli.

A politikus ellen 2002-ben eljárást indított a rendőrség, mivel ittasan vezetve balesetet okozott. Kosztolányi a baleset után azt mondta: aerobic bajnokság megnyitóján vett részt és "bedugta a nyelvét a pezsgőspohárba." Kosztolányi az Orbán-kormány idején szerepelt sokat a sajtóban, ő vezette azt a parlamenti bizottságot, amely azt vizsgálta, hogy a Horn-kormány idején megfigyelték-e a Fidesz vezető politikusait.

A Fidesz vasárnap jelentette be, hogy visszalép egy másik jelöltje is. Orbán Anita helyett - aki egészségügyi okok miatt nem tudja vállalni a képviselőjelöltséget - Simicskó Istvánt indítja a párt a fővárosi 16. számú választókerületben. A Fidesz december közepén közölte, hogy kik lesznek a párt egyéni képviselőjelöltjei. A névsort itt tudja megnézni.