Vágólapra másolva!
Sokéves börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a bíróság azt a három fiatalt, akik a tököli börtönben kegyetlenkedtek cellatársukkal. A bántalmazott fiú később öngyilkosságot követett el. A vádlottak a kegyetlenkedést mindennapos játéknak igyekezték beállítani a bíróság szerint.
Vágólapra másolva!

Társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt első fokon 14 év, 12 év és 6 hónap, illetve 11 év fegyházbüntetésre ítélte a Pest Megyei Bíróság szerdán azt a három fiatalt, akik 2005-ben két napon át súlyosan bántalmazták cellatársukat a tököli börtönben. A fiatalkorú H. Zsolt Szabolcs a kegyetlenkedéseket követően öngyilkos lett.

A Tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetében két napon át kisebb-nagyobb megszakításokkal elkövetett kegyetlenkedés során ütötték, rúgták áldozatukat, majd a nyakán úgy elszorították az ütőeret, hogy a fiú eszméletét vesztette. A megkínzott, megalázott elítélt "bűne" csupán annyi volt, hogy társai tudni vélték róla: anyja bántalmazása miatt került börtönbe.

A bíróság szerint az első napon a vádlottak részben megakadályozták ugyan a bántalmazott fiú azonnali halálát, másnap tovább folytatták az akkor már öngyilkosságot fontolgató H. Zsolt elleni kegyetlenkedéseket. Meztelen testét vízzel öntötték le, majd egy drót közbeiktatásával háromszor is megrázatták 220 voltos árammal, de a fiú a földre esett, így ismételten életben maradt. Segítségért kiáltott, ennek nyomán fegyelmi vizsgálatot rendeltek el az intézetben. Még meg tudták hallgatni, később azonban önkezével véget vetett életének.

A bíró - indoklásában - kifejtette, hogy noha az áldozat halála nincs közvetlen összefüggésben a bántalmazással, a gyanúsítottak által "mindennapos játéknak" beállított bűncselekmény során a sértett igen súlyos testi és lelki kínokat élt át, s csupán a véletlenen múlt, hogy nem a bántalmazás közben halt meg.

Az elsőrendű vádlottat, Sz. Róbertet 11 év, a másodrendű vádlott V. Balázst 14 év, míg a harmadrendű vádlottat, K. József Sándort 12 év és 6 hónap fegyházbüntetésre ítélték, továbbá 10 évre eltiltották őket a közügyek gyakorlásától. Az ügyész gondolkodási időt kért, a védők enyhítésért, illetve a bűncselekmény minősítésének megváltoztatásáért fellebbeztek.