Több mint egymillió kopogtatócédulát gyűjtött a Fidesz

Vágólapra másolva!
Már 1 millió 150 ezer kopogtatócédulát gyűjtöttek össze a Fidesz képviselőjelöljei - jelentette be Nyitrai Zsolt, a párt operatív igazgatója. A politikus szerint a Fidesz tovább folytatja a gyűjtést, amíg nem szednek össze 2 millió ajánlószelvényt. A Fidesz nevében szelvényeket gyűjtő álaktivistákról azt mondta, velük szemben a párt megteszi a szükséges jogi lépéseket.
Vágólapra másolva!

Meghaladta az egymilliót a Fidesz által összegyűjtött ajánlószelvények száma - jelentette be a párt operatív igazgatója vasárnap Budapesten. Szerinte ez "nagyon komoly támogatás a választópolgárok részéről". Nyitrai Zsolt közölte, hogy a cél továbbra is a kétmillió kopogtatócédula összegyűjtése, amely a párt szerint végrehajtható. Hozzátette, akkor is folytatják a gyűjtést, ha összegyűlik a kétmillió kopogtatócédula, mert nekik "a kézfogás és a párbeszéd" a választókkal a fontos.

1 millió 150 ezer ajánlószelvényt gyűjtött össze eddig a Fidesz-KDNP - mondta el a pontos számot Nyitrai. Legalábbis ez az a mennyiség, amely már a képviselő-jelölteknél van - tette hozzá. A gyűjtés a százezer önkéntes segítségével továbbra is folytatódik, a cél a kétmillió ajánlószelvény.

Nyitrai Zsolt kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy szerte az országból kaptak bejelentéseket "álfideszesekről", azaz olyanokról, akik az embereket megtévesztve a Fidesz nevében gyűjtik az ajánlószelvényeket. Minden ilyen eset után megtették a szükséges jogi lépéseket, hiszen a Büntető Törvénykönyv ezt szankcionálja. A politikus emlékeztetett rá, hogy már az ajánlószelvények postázása előtt is volt információjuk ilyen készülődésről, ezért látták el önkénteseiket megbízólevéllel és igazolvánnyal.

A fideszes politikus a gyűjtés eddigi tapasztalatait összegezve azt mondta, hogy nagyon komoly igény van a változásra. Úgy látják, hogy az embereknek elegük van a kormányzati "szerencsétlenkedésből". A Fidesz számára nem is annyira a kétmillió szelvény a fontos, hanem a személyes találkozás a választópolgárokkal, a "kétmillió találkozás, kézfogás, párbeszéd" - tette hozzá.