Tizenhárom évet kapott a barátnője életére törő férfi

Vágólapra másolva!
Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki a kéményt eltömve próbálta megölni korábbi élettársát és annak gyermekeit. Az ítélet jogerős.
Vágólapra másolva!

Folyamatosan zaklatta, majd a kéményt eltömve próbálta megölni korábbi élettársát és az asszony gyerekeit az a madarasi férfi, akit jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélt csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla.

Az ötvenhárom éves vádlott 2003 és 2008 között élt együtt az asszonnyal és nő két kisgyerekével a nő madarasi házában. Kapcsolatuk azt követően romlott meg, hogy a férfi elvesztette munkáját. A férfi végül 2008 októberében elköltözött a lakásból, de ezután is rendszeresen kereste a kapcsolatot az asszonnyal.

Később azonban egyre erőszakosabbá vált, 2008 decemberében ittasan megjelent a nő házban, felment a padlásra, és egy dzsekit a tisztítónyíláson keresztül a kémény kürtőjébe nyomott. Öt perccel később lejött a padlásról, és azt mondta az asszonynak "Neked holnapra véged."

Este a nő begyújtott a lakás egyik szobájának kályhájába, de rövid idő múlva észrevette, hogy a sűrű füst gomolyog a szobában. Kiszellőztetett, a füst elmúlt, de hajnali kettőkor a kislánya rosszul lett, összeesett a szobában, elvesztette az eszméletét. A lány segítségére siető nő is rosszul lett, több alkalommal elveszítette eszméletét, elesett, majd a szintén a lakásban tartózkodó kisfiú is rosszul lett.

A szakértők szerint az anya és gyerekei könnyebb füst- és szén-monoxid-mérgezést szenvedtek, de mind a három sértettnél súlyosabb sérülés, akár halál is bekövetkezhetett volna. A vádlott tagadta bűnösségét az emberölés kísérletében.

A táblabíróság több ember ellen elkövetett emberölés kísérlete és zaklatás vétségében mondta ki a vádlott bűnösségét.