Titokban felvett beszélgetések szólnak a Magyarok nyilai ellen

Vágólapra másolva!
Több alkalommal is titokban készített felvételeket egy férfi arról, ahogy a Magyarok Nyilai nevű csoport egyik tagja beszámol tevékenységükről. Az RTL Híradója által bemutatott felvételeken hallható, amint az egyik tag elismeri, hogy ők verték meg Csintalan Sándort, és hogy gránátot akarnak dobni egy szocialista képviselő házára. AZ RTL Híradója szerint a felvételek a csoport elleni eljárás fontos bizonyítékai, készítőjük az ügy koronatanúja.
Vágólapra másolva!

Elege lett a Magyarok Nyilai tevékenységéből, ezért készített titokban hangfelvételeket a terrorizmussal kapcsolatba hozott csoport egy tagjának ismerőse. A hangfelvételek egy része az RTL Híradó birtokába került, amely több részletet is bemutatott ezekből. A titokban készített felvétel a legfontosabb bizonyíték a csoport ellen. A felvételen a szervezet egyik, azóta előzetes letartóztatásban lévő tagja elismeri, ők verték meg Csintalan Sándor műsorvezetőt, ők dobtak Molotov koktélt országgyűlési képviselők házára, és ők robbantottak Szilvássy György nyaralójánál.

A hangfelvétel Benkő György kocsijában készült, aki éve óta ismerte az egyik gyanúsítottat. 100 méterre laktak egymástól, és egy edzőterembe jártak. Benkő azt mondja, az ismerőse folyton arról beszélt neki, mi mindent csinált az utcai harcokban, és neki egy ponton elege lett. A férfi az RTL Híradónak azt mondta, "hogyha más nem tesz semmit, akkor majd én megpróbálom megtenni azt, hogy ennek a dolognak vége legyen. Azt, hogy szétverünk egy várost, embereket, rendőröket, civileket, autókat, bármit."

Benkő azt állítja, úgy tett, mintha maga is szélsőséges radikális lenne, miközben minden szót rögzített a telefonjával. Ezután bevonták abba a merényletbe, amit Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő ellen terveztek. Benkő az akció előtt feljelentést tett a rendőrségen, amely ezt követően csapott le a csoport tagjaira. Jelenleg 16 embert gyanúsítanak azzal, hogy terrorcselekményeket követtek el, köztük Budaházy Györgyöt, aki az ügyészség szerint a terrorszervezetet vezette.