Zárlatos vezeték miatt költöztettek ki 30 embert Kisvárdán

Vágólapra másolva!
A föld alól hallatszó robbanások és a járda alól szivárgó füst okozott riadalmat szombat reggel a kisvárdai Szent László utcában. Rövid időre kiköltöztettek otthonából 30 embert. Kiderült: egy zárlatos vezeték adta ki a furcsa hangokat.
Vágólapra másolva!

A tűzoltóság, az E-on és a Tigáz szakembereit is riasztották szombat reggel a kisvárdai Szent László utcába, ahol a környékbeliek furcsa hangokat hallottak a föld alól. Volt, aki attól félt, hogy megmozdul alattuk a föld.

A Független Hírügynökség a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletén megtudta: a föld alatt hatvan centiméterrel zárlatos lett egy elektromos vezeték, az adta a sziszegő, robbanásokra emlékeztető hangot. A meghibásodott vezetékszakaszt kikapcsolták a hálózatból.

A rendőrség reggel lezárta az utcát, és a környező házakat kiürítették. Ez összesen 25-30 lakót érintett, elsősorban idős embereket, akik nem tudtak hova menni. Őket a szakadó eső elől rendőrségi járművekbe ültették - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szakemberek először gázszivárgásra gyanakodtak, de az útburkolat megbontása után kiderült, hogy a föld alatt futó elektromos kábel hibája okozta a különös zajt - erősítette meg a rendőrség szóvivője. A katasztrófavédelem és az elektromos művek munkatársai elhárították a veszélyhelyzetet, a lakók 8 óra 30 perc körül visszaköltözhettek otthonaikba - tette hozzá.