Nézőpont Intézet: Orbánhoz vándorolnak Gyurcsány szimpatizánsai

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc szimpatizánsainak több mint negyede pártolt át Orbán Viktorhoz 2006 óta - áll a Nézőpont Intézet legfrissebb felmérésében. A közvélemény-kutatás szerint jelenleg az aktív szavazók fele a Fideszre szavazna, míg az MSZP-t csak 11 százalék választaná.
Vágólapra másolva!

A négy éve még Gyurcsány Ferenccel szimpatizáló szavazók 27 százaléka ma Orbán Viktorra, 17-17 százaléka Bokros Lajosra és Mesterházy Attilára, míg 5 százaléka Vona Gáborra szavazna - olvasható a Nézőpont Intézet friss felmérésében, amelyet szerdán hoztak nyilvánosságra.

Az intézet szerint Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnökről az összes megkérdezett 40 százaléka még inkább pozitívan vélekedett 2006-ban. Ma a négy évvel ezelőtti Gyurcsány-tábornak csak 22 százaléka MSZP-szimpatizáns, 25 százaléka bizonytalan, 21 százaléka viszont a Fideszhez csatlakozott.

A kutatás adatai szerint Orbán Viktorra, a Fidesz miniszterelnök-jelöltjére az évértékelő beszéd után a szavazók 51 százaléka adná a voksát, míg Bokros Lajosra 10, Mesterházy Attilára 8 százaléknyian szavaznának. Vona Gábor, a Jobbik jelöltje 5 százalékot kapna.

A pártszimpátia szerint az aktív szavazók 51 százaléka szavazna "most vasárnap" a Fideszre, 11 százaléka az MSZP-re és 7 százaléka a Jobbikra. Az MDF-re az aktív szavazók 3 százaléka szavazna - tették hozzá.

A kutatást február 6. és 9. között készítették 1000 fő véletlenszerű megkérdezésével.