Lövések sem állították meg a markolóval rendőrautót zúzó férfit

Vágólapra másolva!
Rendszám nélküli markológépet üldöztek a Vas megyei rendőrök Sárvár utcáin át. A valószínűleg ittas sofőrt és gépét egy mellékutcában körbezárták a rendőrök, de ő belehajtott az egyik rendőrautóba, totálkárosra törve azt. A rendőrök négy golyót is belelőttek a hatalmas munkagép kerekébe, de az sértetlen maradt. Végül egy - a markolóra felugró - rendőr állította meg a randalírozó sofőrt.
Vágólapra másolva!

Markoló öklelt fel és nyomott össze egy rendőrautót vasárnap délelőtt Sárváron - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. A markoló kerekeire négy lövést is leadtak a rendőrök, de a lövedékek nem tudták kilyukasztani a vastag gumit.

Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerint a rendőrök Sárvár-Hegyközségben figyeltek fel a járműre, és követni kezdték, mert nem volt rajta rendszám. A munkagép a közeli nagyáruház parkolójában megállt. A rendőrök felszólították a sofőrt, hogy igazolja magát és kérték a gép okmányait is, de a sofőr nem engedelmeskedett: elindította a gépet és a belváros felé vette az irányt.

A rendőrök fény- és hangjelzéssel próbálták megállítani, közben erősítést kértek. Két rendőr a Rákóczi úton próbálta feltartóztatni a gépet, de a sofőr őket is kikerülte. A markoló ezután az Ady Endre utcába fordult be, ahol egy járőrautó keresztbe állt előtte.

Miután a rendőrautók körbevették - a szemtanúk elmondása szerint - a gép egy pillanatra megállt, majd a sofőr "Megdögletek rendőrök!" kiáltással, és felemelt tolókanállal elindult az egyik autó felé. "Két kollégánknak sikerült időben kiugrania az autóból, majd a monstrum maga előtt kezdte tolni a gépkocsit" - fűzte hozzá az alezredes. A rendőrök így nem sérültek meg, de a kocsi totálkáros lett.

Forrás: MTI
A markoló maga alá gyűrte a civil rendőrautót

A rendőrök újra felszólították, majd négy lövést adtak le a gép kerekeire. Mind a négy lövés talált, de a gumik nem lyukadtak ki. Végül az egyik rendőr felkapaszkodott a járműre, "kiemelte a sofőrt", megállította a gépet, a férfit pedig végül megbilincselték - közölte Szalai Ferenc. A markológép vezetőjét, egy 51 éves sárvári férfit előállították és őrizetbe vették. A rendőrség megkezdte az ügy vizsgálatát, a helyszíni szemle még tart.

Kiderült, hogy a sárvári férfi korábban egy szombathelyi vendéglőt is összetört, mert nem akarták kiszolgálni. A Független Hírügynökség úgy tudja, a férfi alkoholt fogyasztott, mielőtt a 22 tonnás markolóval útnak indult.