A Velencei-tavon lehet, a Balatonon nem lehet korcsolyázni

Vágólapra másolva!
Programok is elmaradnak a Balatonon, mert a tó jege olyan egyenetlenné vált, hogy alkalmatlan lett a korcsolyázásra. A siófoki pályát is bezárták. A Velencei-tavon azonban három kijelölt helyen is lehet csúszkálni a hétvégén.
Vágólapra másolva!

Korcsolyázásra alkalmatlanná vált a Balaton jege. Bár a jégpáncél vastagsága biztonságos, egyenetlen a felülete, és rianások vannak már a part közelében is. Egyelőre bezárt a Siófokon kijelölt kétezer négyzetméteres jégpálya. Naponta ellenőrzik a jég állapotát, és ha lehetővé válik, akkor újra kinyitnak. Elmarad a hétvégére tervezett Jégkarnevál is Siófokon. Elképzelhető, hogy a jövő szombaton megrendezik a jégkarnevált - mondta pénteken Baráth István, a Balaton-Parti Kft. ügyvezető igazgatója.

A Velencei-tavon azonban lehet korcsolyázni: az agárdi Pop strandon, a gárdonyi Sport Beachen és a velencei Ifi strandon is lehet sportolni a hétvégén. Míg a kijelölt korcsolyapályákon biztonságos, 15- 17 centiméteres a jég, az északi parton, valamint a kikötőknél és a nádasoknál hártyavékony, sőt néhol még be sem fagyott a tó - mondta Falusi Ferenc tófelügyelő pénteken.

Az agárdi Pop strandon négyezer négyzetméternyi a hótól letisztított sima jég, és fűtött melegedő és zene várja a korcsolyázókat - mondta el a strand főrendezője. Turbók János szerint vasárnap jeges ügyességi vetélkedőket is rendeznek. A gárdonyi Sport Beachen Agárdi Pálinkás Jeges Fesztivált tartanak a Sapa-Fehérvár Alba Volán 19-cel és az Agárdi Pálinkafőzdével közösen. Egyebek közt fakutya-bemutatót és versenyt, korcsolya ügyességi versenyt és amatőr jégkorong bajnokságot rendeznek.