Meggyógyult az édesanyját elvesztő újinfluenzás kisbaba

Vágólapra másolva!
Gyógyultak vihette haza szombaton édesapja azt a kislányt, akit tavaly decemberben szült meg császármetszéssel újinfluenzával fertőzött édesanyja. A kislányt a szülés után újra kellett éleszteni, de édesanyját nem tudták megmenteni. A gyereket apja, és nagymamája neveli.
Vágólapra másolva!

Meggyógyult, és édesapja pénteken hazavihette a kórházból azt a H1N1 vírussal fertőzött csecsemőt, akinek 27 éves édesanyja januárban belehalt az újinfluenza szövődményeibe. A koraszülött kislányt december óta kezelték a Nyíregyházi Jósa András kórházban. A csecsemő jól van, a babát özvegyen maradt édesapja és nagymamája gondozza, szombaton már édesapja etette nyíregyházi otthonukban.

Az újinfluenzával fertőződött gyermek 1210 grammal született, az orvosok december 11-én császármetszéssel segítették világra, de édesanyját nem tudták megmenteni az orvosok. A kislányt is újra kellett éleszteni, állapota hetekig életveszélyes volt. Az édesapa boldog, hogy lányát hazavihette, de párjának értelmetlen halálába nem tud és nem is akar belenyugodni. A férfi vizsgálatot követelt felesége halálának tisztázására, mert a lázas kismamát korábban kétszer is hazaküldték a kórház ügyeletéről. Az intézmény belső vizsgálata nem állapított meg mulasztást.

Magyarországon összesen 121 ember halt meg az újinfluenzával összefüggésben, köztük 5 kismama. Január végéig a hazai kórházakban 39 állapotos nőt kezeltek újinfluenzával.