Hűtlen kezelés miatt nyomoznak a budaörsi uszodánál

Vágólapra másolva!
Hűtlen kezelés gyanújával indult rendőrségi vizsgálat az éveket csúszó budaörsi uszodaberuházás miatt - tudta meg a Magyar Nemzet. A lap szerint a rendőrség csalás miatt is nyomoz a 3,3 milliárdos beruházás ügyében.
Vágólapra másolva!

Hűtlen kezelés és csalás gyanújával rendelt el nyomozást a Pest Megyei Főügyészség a budaörsi uszodaberuházás miatt - értesült a Magyar Nemzet. A napilap szerint a vizsgálatot a Fidesz városi szervezetének feljelentése alapján indították, noha korábban a város egykor SZDSZ-es polgármestere is több büntetőfeljelentést tett az ügyben.

A több mint tízezer négyzetméteres, bruttó 3,3 milliárd forintos uszoda és sportcsarnok 2007 nyara óta épül, de a 2008-as befejezési határidő ellenére még tavaly nyáron sem készült el. 2009-re 90-95 százalékban épült meg a létesítmény, de az önkormányzat ekkor szerződést bontott a kivitelezővel.

Az átadás azért csúszott folyamatosan, mert a kivitelező társaságnak, a székesfehérvári székhelyű Baucont Építőipari Zrt.-nek pénzügyi nehézségei támadtak. Amikor 2009 áprilisában az önkormányzat felbontotta a kivitelezői szerződés, a befejezésre új közbeszerzési eljárást írt ki - emlékeztet a lap. Az építkezéssel kapcsolatban Wittinghoff Tamás polgármester korábban törvényességi és Állami Számvevőszéki vizsgálatot is kért.