Kétszer is ittas vezetésen kapták Kiss Ernő egykori rendőrkapitányt

Vágólapra másolva!
Kétszer is ittas vezetésen érték egy órán belül Kiss Ernő egykori kerületi rendőrkapitányt kedd hajnalban. A Teve utcai rendőrpalotát még 1998-ban levizelő nyugalmazott dandártábornokot előállították, és a vérvétel után elvették a jogosítványát, de újra autóba ült, másodjára így slusszkulcsát is elkobozták. A BRFK adatvédelmi okból nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy ittasan vezetett az egykori főrendőr.
Vágólapra másolva!

Alig egy óra elteltével kétszer is ittas vezetésen kapták a rendőrök kedd hajnalban Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornokot Budapesten, a III. kerületben - erősítették meg névtelen rendőrségi forrásból az atv.hu értesülését. Az MTI úgy tudja, hogy az ittas vezetésen kapott Kiss Ernőt előállították vérvételre, majd miután igazolódott a rendőrök gyanúja, elvették a jogosítványát. Az egykori főrendőr ekkor ismét autóba ült, de nem sokkal később ismét elkapták. Ekkor már a slusszkulcsát is elvették tőle a rendőrök - mondta a névtelenséget kérő rendőrségi forrás.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán azt közölték, hogy adatvédelmi okok miatt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánják az atv.hu értesülését.

Kiss a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjeként 1998-ban levizelte az ORFK Teve utcai épületét. Ezt azzal magyarázta, hogy "vízhajtó menedzsertablettát szedett". Ezután - hivatalosan egészségi okokból - az év december 31-én menesztették.

2007-ben került ismét a figyelem középpontjába, amikor a gyanú szerint ittasan vezette szolgálati gépkocsiját, amivel több autót összetört a fővárosban. Kiss azt állította, hogy nem ő ült a volán mögött, hanem a hasonmása. Ekkor XIII. kerületi rendőrkapitány volt, megbízatását ezután 2007 novemberében indoklás nélkül visszavonták. 2008 márciusában gyanúsította meg az ügyészség ittas vezetés és hatóság félrevezetése miatt. Az ügyben tavaly februárban emeltek vádat.