Elutasították a gyurcsányos szórólap miatti szocialista panaszt

Vágólapra másolva!
Véleményt nyilvánítanak, így nem jogsértők azok a szórólapok, amelyeken az MSZP vezető politikusainak képe szerepel az "Együtt tették tönkre az országot" felirat mellett - állapította meg hétfő este az Országos Választási Bizottság. A testület szerint ugyanakkor a lapokon nincs megjelölve, hogy ki adta ki őket, ezért feljelentést tesznek.
Vágólapra másolva!

A véleménynyilvánítás körébe tartozik az "Együtt tették tönkre az országot" tartalmú szórólap - állapította meg az Országos Választási Bizottság (OVB). A testület hétfő esti ülésén elutasította Szigetvári Viktor, az MSZP kampányigazgatójának azt a kifogását, amelyben jogszabálysértés megállapítását kérte.

A szórólapon Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő és a szocialista jelöltek fényképe szerepel azzal a felirattal, hogy "Együtt tették tönkre az országot", valamint hogy a szocialista politikusok "felelősek az értelmetlen megszorításokért", mert közösen támogatták a "nyugdíjelvonást, az egészségügy tönkretételét, az adóemeléseket és a munkahelyek megszüntetését".

Az OVB szerint ugyanakkor a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, valamint a főváros 9-es számú választókerületében terjesztett szórólapokkal ismeretlenek jogszabályt sértettek, mivel nem tüntették fel rajtuk, hogy ki adta ki azokat, ezért ismeretlen tettes ellen szabálysértési feljelentést tesznek. A szórólapok alján szerepelt ugyan a "készült a Fidesz megbízásából" felirat, ám az OVB szerint ennek alapján nem lehet bizonyítani, hogy a Fidesznek köze lenne hozzá.