Feloszlatták a Fidesz nagyatádi szervezetét

Vágólapra másolva!
A Fidesz országos választmányának elnöksége feloszlatta a párt nagyatádi szervezetét. Az sonline.hu-nak a tagok azt mondták, a szervezet megszűnését Karvalics Ottó fideszes képviselő kezdeményezte, aki azonban nem akart nyilatkozni.
Vágólapra másolva!

Feloszlatta a nagyatádi Fidesz-szervezetet a párt országos választmányának elnöksége - írja az sonline.hu. A portálnak Barbalics István nagyatádi elnök azt mondta, tagságuk megdöbbenve értesült a döntésről, amelynek szerinte semmilyen előzménye nem volt.

Barbalics szerint először december végén szembesültek azzal, hogy "létezik egy ilyen kezdeményezés", ekkor megkísérelték tisztázni a helyzetet, "de nem mondhattuk el a véleményünket".

A Somogy megyei napilap internetes oldalán azt írta, a nagyatádi párttagok szerint Karvalics Ottó képviselő kezdeményezte a szervezet feloszlatását. Karvalics hétfőn tette le a parlamentben az esküt (listán jutott be Kuzma László halála miatt), és a 6-os választókörzetben indul jelöltként.

Karvalics az sonline.hu-nak megerősítette, hogy megszűnt a nagyatádi Fidesz-szervezet, amely az országos választmány döntése értelmében újjáalakul. A politikus nem akart nyilatkozni a megszűnés hátteréről és arról sem, hogy mi volt a szerepe a folyamatban. Ugyanakkor azt ígérte, az újjáalakulás után magyarázattal szolgál majd.

A nagyatádi szervezet 48 tagjának jogviszonya megszűnt, a Fidesz-tagságot mindannyiuknak újra kell kérelmezniük. A tagfelvételről az országos választmány dönt majd. Barbalics szerint szinte minden eddigi tag beadta már a felvételi kérelmét. A megszűnéstől számítva 15 nap áll rendelkezésre a jelentkezésre, és ezek elbírálása után állhat majd össze az új nagyatádi tagság.