Vágólapra másolva!
Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott jogerősen az a kistokaji férfi, aki 2006-ban megölte, majd kirabolta szomszédait. A férfi, aki eljegyzéséhez akart pénzt szerezni, ragasztószalaggal fojtotta meg áldozatait: legkorábban 40 év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra.
Vágólapra másolva!

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki 2006-ban megölte és kirabolta a szomszédjában élő idős házaspárt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kistokajban. A bíróság ezzel súlyosbította az első fokú ítéletet: a férfi 30 helyett csak 40 év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra - közölte Koszta János, az ítélőtábla sajtótitkára. Az ítélet jogerős.

Az életfogytiglant kapó férfi 2006-ban közelgő eljegyzése miatt akart sürgősen pénzhez jutni, ezért döntött úgy, hogy kirabolja szomszédait. Az akkor 31 éves vádlott elbújt az idős házaspár kertjében lévő melléképületben, mert úgy tudta, hogy aznap Miskolcra mennek vásárolni, és így az üresen álló házat könnyen kirabolhatja. Rejtőzködése közben azonban zajt csapott, amit a házban lakó 64 éves férfi észrevett.

Amikor az idős férfi kérdőre vonta szomszédját, a vádlott megtámadta és összeverte. A kiáltásokra a sértett élettársa is kiszaladt, ezért a támadó őt is megtámadta. Miután mindketten eszméletüket vesztették, a támadó a még élő sértetteket egy ragasztószalaggal megkötözte, úgy, hogy a sértettek légzőnyílásait is teljesen lefedte a ragasztószalag.

A férfi ezután ment be a házba, ahonnan mintegy másfélmillió forint értékben vitt el műszaki cikkeket, ékszereket és egyéb berendezési tárgyakat. A két holttestet a ház emésztőgödrébe dobta. A későbbi vizsgálatok megállapították, hogy a két ember halálát fulladás okozta, noha egyéb súlyos sérüléseket is szenvedtek a bántalmazás következtében.