Demonstrációra készülnek az adóellenőrök

Vágólapra másolva!
Keresetük drasztikus csökkenése és feladataik megszaporodása miatt elégedetlenkednek az APEH és a VPOP dolgozói. Szakszervezeteik levélben kértek segítséget a miniszterelnöktől, amelyben közölték, tüntetésre készülnek.
Vágólapra másolva!

Nagy létszámú demonstrációra készül az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Dolgozók Szakszervezete (ADOSZT), valamint a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezete (VPFSZ) - derül ki a két szakszervezetnek a miniszterelnökhöz írt leveléből. A levélben arról írnak, hogy a munkavállalók átlagosan 25-35 százalékos keresetvesztése a megnövekedett feladatok mellett már olyan mértékű elégedetlenséget okozott, aminek következményei beláthatatlanok.

"Álláspontunk szerint a munkavállalóink által átélt anyagi, erkölcsi veszteségek romboló hatásai már súlyosan veszélyeztetik az állami bevételek teljesülését" - figyelmeztetik a miniszterelnököt. A szakszervezetek arra kérik a kormányfőt, hogy személyes közbenjárásával segítse elő az állami adóigazgatás területén dolgozók méltánytalan megítéléséből adódott gondok orvoslását.