Darabolós gyilkosságot ismert el egy férfi

Vágólapra másolva!
Elismerte egy eltűntként nyilvántartott idős asszony megölését egy férfi, akit eredetileg vagyon elleni bűncselekmény miatt fogtak el a rendőrök, de korábban már beismert egy másik gyilkosságot is. A 34 éves férfi a főbérlőjét és az ő udvarában lakó asszonyt ölte meg a rendőrség szerint.
Vágólapra másolva!

Két gyilkosságot ismert be a rendőröknek egy 34 éves, börtönviselt férfi, akit egy másik ügyben állítottak elő a rendőrök Oroszlányban - közölte honlapján pénteken a rendőrség.

A férfit eredetileg vagyon elleni bűncselekmény miatt fogták el az oroszlányi rendőrök. A gyanúsított azonban elmondta nekik: ő követett el gyilkosságot februát 1-jén Debrecenben, egy Nyíl utcai házban. Vallomása szerint összeveszett áldozatával, egy 66 éves férfival, akinél albérlőként lakott. Dühében összeverte, megrugdosta, a halott férfi lakásából elvitte az értékeket és az autóját is, melyet később jóval áron alul eladott - vallotta a rendőrség közleménye szerint.

A rendőrség már január közepe óta nyomozott a Nyíl utcai ház udvarában lakó idős, 75 éves nő eltűnése miatt is. Az asszony eltűnését január 18-án maga a gyanúsított jelentette be a rendőrségen. A férfi egy hét után beismerte az idős asszony megölését is. Elmondta: előre eldöntötte, hogy megöli az asszonyt, mert pénzzavarba került. Január 13-án csalta ki a lakásából, és a ház előterében megfojtotta. Először azt tervezte, hogy a testet a közeli Árpád térre viszi, és rablótámadásnak álcázza a nő halálának körülményeit. Végül azonban albérlete konyhájában - három nap alatt - feldarabolta a testet, a testrészeket pedig különböző debreceni kukákba tette. A helyszíni kihallgatás során a férfi mindent részletesen elmondott és megmutatott a rendőröknek - áll a rendőrségi közleményben.