Dühös ukránok blokád alá vették a tiszabecsi határátkelőt

Vágólapra másolva!
A szigorúbb beutazási feltételek miatt feldühödött ukrán állampolgárok blokád alá vették a tiszabecsi határátkelőt szerdán. A ki-és beléptetés órák óta szünetel.
Vágólapra másolva!

A tiszabecsi közúti határátkelőhelyen órák óta szünetel a ki-és beléptetés, mivel Ukrajna területén ukrán emberek alkotta blokád zárja el az utat - közölte szerda délután honlapján a rendőrség. A rendőrség információi szerint a blokádot állítók azon háborodtak fel, hogy január 31-én új informatikai rendszert vezettek be, amely pontosan nyilvántartja a külföldiek Magyarországon töltött napjainak számát, és minden egyes belépőnél automatikusan ellenőrzi. A hatályos szerződések alapján az országba érkező turisták fél éven belül legfeljebb kilencven napot tölthetnek itt. Aki túllépte a kilencvennapos keretet, azt a magyar határrendészek nem engedhetik be, még ha van is érvényes turistavízuma.

A rendőrségi közlemény szerint a többi átkelőhelyen zavartalan a forgalom. a rendőrök azt javasolják az utazóknak, hogy válasszanak másik átkelőt, amíg az ukrán hatóságok helyreállítják a rendet.