Blikk: Árulják a jászberényi Hagyó-birtokot

Vágólapra másolva!
Hirdetik a Jászberény szélén lévő Hagyó-birtokot - írja a Blikk. Két helyi önkormányzati képviselő a lapnak elmondta, hogy a család kért tőlük és más képviselőktől segítséget a birtok és a rajta lévő jószágok kiárusításához.
Vágólapra másolva!

Jászberényben a napokban elterjedt a hír, hogy eladná a város széli Hagyó-birtokot a tulajdonosa - írja a Blikk. A lap szerint a területen lévő libákat, disznókat, teheneket külön is meg lehet vásárolni. Baranyi László és Szádvári Gábor helyi önkormányzati képviselő a lapnak megerősítette, hogy a kiárusításhoz a család segítséget kért tőlük és más képviselőktől.

A lap szerint nemcsak a jószágokat szándékozik eladni Hagyó Miklós korábbi budapesti főpolgármester-helyettes családja, hanem az azoknak otthont adó földet is. Az ingatlant nem hirdették meg, hanem kapcsolatok útján keresik új tulajdonosát.

A Blikk úgy tudja, hogy jártak tehetős érdeklődők Hagyóéknál. Mint írták, a lovardának is otthont adó birtok az utóbbi években terebélyesedett és épült ki. A lap szerint viszont most, hogy ifjabb Hagyó lemondott képviselői mandátumáról, mégis megválik tőle a család.

Hagyó Miklós kedden jelentette be, hogy a fővárosi MSZP kérésére visszalép a XII. kerületi egyéni képviselőjelöltségtől, lemondott a budapesti listán elfoglalt harmadik helyéről és közgyűlési mandátumáról is. Hagyó 2006 őszétől tavaly november közepéig Budapest főpolgármester-helyetteseként felügyelte a fővárosi cégeket, köztük a BKV-t is, ahol botránysorozat robbant ki a hatalmas összegű végkielégítések és vitatott tanácsadói szerződések miatt. Az ügyben a rendőrség is nyomozást indított, és szombaton az ATV - meg nem nevezett, rendőrséghez közel álló forrásokra hivatkozva - azt közölte, a BKV két korábbi vezérigazgatója is terhelő vallomást tett Hagyóra. (Erről bővebben itt olvashat.)