Jövő hétfőn értékeli kormánya tevékenységét Bajnai

Vágólapra másolva!
Bajnai Gordon kormányfő is értékeli az elmúlt egy évet jövő hétfőn, a parlament utolsó ülésén. A Fidesz elnöke és az MDF miniszterelnök-jelöltje már túl van az értékelésen.
Vágólapra másolva!

Bajnai Gordon a parlament tavaszi ülésszakának utolsó ülésnapján, jövő hétfőn összegzi az általa vezetett válságkezelő kormány tevékenységét - jelentette az MTI meg nem nevezett kormányzati forrásra hivatkozva. Az MTI úgy tudja, a kormányfő február 22-én napirend előtt várhatóan 30-40 percben értékeli, hogy mi történt miniszterelnöksége ideje alatt a kormányzati munkában és a parlamenti jogalkotásban.

Idén tartott már évértékelő beszédet Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Bokros február 7-i évértékelőjének legfőbb üzenete az volt, hogy nem erős, hanem okos államra van szükség (Bokros beszédéről itt olvashat). Orbán Viktor február 5-én ezzel szemben pont arról beszélt, hogy erős államra van szükség. Orbán több állami alapfeladat - például az oktatási rendszer és az egészségügyi ellátó rendszer - megerősítését is kilátásba helyezte (Orbán beszédének összefoglalóját itt olvashatja).