MDF-esként indulnának Békés megyei SZDSZ-esek

Vágólapra másolva!
Budapesti mintára néhány SZDSZ-es politikus a demokrata fórum jelöltjeként indulna az országgyűlési választásokon Békés megyében - ezek a tervei az SZDSZ Békés megyei elnökségének. A szabad demokraták ezért tárgyalást is kezdeményeznek az MDF-fel.  
Vágólapra másolva!

Az SZDSZ Békés megyei elnöksége eldöntötte, hogy tárgyalásokat folytat a helyi MDF vezetőivel arról, hogy néhány SZDSZ-es politikus a demokrata fórum jelöltjeként induljon a következő országgyűlési választásokon - közölte a szabad demokraták Békés megyei alelnöke szerdán.

Pelcsinszki Boleszláv, aki egyben Körösladány polgármestere is, elmondta: pártja megyei elnöksége felhatalmazta arra, hogy állapodjon meg az MDF-fel arról, miszerint az SZDSZ-es képviselőjelöltek az MDF színeiben induljanak Békésben.

Az alelnök még nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a hét megyei választókerületből melyekben indul SZDSZ-es politikus. Mint mondta, a hét végére meg kívánnak állapodni a demokrata fórummal arról, hogy a választókerületekben csak egy-egy jelöltet indítson a két párt.

Samu Kálmán, az MDF megyei elnöke korábban elmondta: a megye hét választókerületéből négyben - közöttük az orosházi, a békési, a szarvasi és a szeghalmi térségben - már megtalálták a jelöltjeiket.

Az MDF és az SZDSZ Budapesten már szövetségre lépett, ezt ugyanakkor több vidéki pártszervezet is kritizálta. Egyebek mellett Vas megyei MDF-esek sem támogatják a közös jelöltek indítását, Hajdú-Bihar megyében pedig több tag kilépett az MDF-ből az MDF-SZDSZ szövetség miatt, két szervezet meg is szűnt.