Aggregátorral csinálnak áramot az Aranybikában

Vágólapra másolva!
Továbbra sem tudott megállapodni a debreceni Aranybika szállót üzemeltető cég az áramszolgáltatóval 30 milliós tartozásának kifizetéséről, ennek ellenére újra van áram az épületben. Az üzemeltető aggregátorokat üzemelt be.
Vágólapra másolva!

Már van áram a debreceni Aranybika szállóban. Bár az áramszolgáltató még mindig nem kapcsolta vissza az áramot, aggregátor biztosítja a teljes épület áramellátását - közölte szerdán Hupuczi László, a szállót működtető Cívis Hotels Zrt. elnök-vezérigazgatója. Folyamatosan tárgyalnak az áramot eddig szolgáltató E.on-nal, de más áramszolgáltatókkal is - mondta. Tárgyalnak azokkal a befektetőkkel is, akik a közeljövőben átvehetik az Aranybika működtetését - mondta Hupuczi László.

Az E.on áramszolgáltató a múlt héten kapcsolta ki az áramot a szállodát működtető cég 30 millió forintos díjhátraléka miatt. Azóta sem a teljes összeget, sem a Cívis Hotels Zrt. által felajánlott 10-14 milliós részösszeget nem fizették ki. Amíg ez nem történik meg, az E.on nem kapcsolja vissza az áramot - közölte a cég sajtóreferense.