Szabadságot vett ki a házi őrizet idejére Antal Attila

Vágólapra másolva!
Szabadságot vett ki Antal Attila, a Vértes Volán Zrt. vezérigazgatója péntektől, amikor a bíróság elrendelte a korábbi BKV-vezér házi őrizetbe helyezését - derül ki a busztársaságot felügyelő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő közleményéből. Antalt hűtlen kezeléssel gyanúsítják a BKV tanácsadói szerződései és indokolatlanul magas végkielégítései miatt.
Vágólapra másolva!

Mióta pénteken házi őrizetbe helyezték Antal Atillát, a Vértes Volán Zrt. jelenlegi vezérigazgatóját, azóta szabadságát tölti. Az éves szabadsága 38 nap - olvasható a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) csütörtöki közleményében. Az MNV azért foglalkozott Antal ügyével, mert az általa felügyelt busztársaságnak a vagyonkezelő a tulajdonosa.

Az MNV szerint a busztársaságnál Antal helyettesítése jelenleg megoldott, így azonnali beavatkozásra nincs szükség. A közlemény hozzáteszi: "a vagyonkezelő az adott helyzetben áttekinti a felelős tulajdonosi magatartás lehetőségeit". Arra azonban nem tér ki a közlemény, hogy mit jelent pontosan.

Antal Attilát pénteken különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének gyanúja miatt február 28-ig helyezte házi őrizetbe a Budai Központi Kerületi Bíróság. A rendőrség szerint Antal 2007. január 1. és 2008. április 17. között a BKV vezérigazgatójaként a társaság veszteséges működése ellenére indokolatlan megbízási szerződéseket kötött, valamint a BKV munkavállalói részére indokolatlanul magas összegű végkielégítések kifizetését engedélyezte.

Az atv.hu szombaton név nélküli forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Antal a BKV-ügyben terhelő vallomást tett Hagyó Miklós korábbi MSZP-s főpolgármester-helyettesre, aki többek között a közlekedési vállat felügyeletéért volt felelős. Hagyó kedden jelentette be, hogy visszalép a XII. kerületi egyéni képviselő-jelöltségtől, lemond az MSZP budapesti listáján elfoglalt harmadik helyéről, valamint lemond közgyűlési mandátumáról is. Hagyó visszalépéséről itt olvashat