Kamaszoknak is árult marihuánát egy vasi férfi

Vágólapra másolva!
15 és 25 éves kor közötti vevői voltak annak a Vas megyei drogdílernek, aki olykor együtt szívta marihuanás cigarettáit a fogyasztóival - közölte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Gyerekek és fiatalok között terjesztett kábítószert egy oszkói férfi, akit elfogtak és őrizetbe vettek a vasvári rendőrök - közölte szerdán a rendőrség. A férfi marihuánát adott a fiataloknak, grammonként 2000-2500 forintért, velük együtt fogyasztott marihuánás cigarettát, sőt erről felvételeket is készített - mondta Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az alezredes szerint a rendőrség lakossági bejelentés alapján figyelt fel előbb a fogyasztókra, majd jutott el a terjesztőhöz is. Az első bejelentés szerint egy győrvári fiatal kábítószert fogyasztott. A nyomozók egy gyorsteszttel kimutatták, hogy valóban marihuánát szívott, ezért kihallgatták, és eljárást indítottak ellene. Tizenegy embernél tartottak házkutatást a vasvári rendőrök, legtöbbjük szervezetéből kimutatták a drogot, volt, akinél marihuánát is találtak.

A fogyasztók 15 és 25 év közötti fiatalok, akiknek vallomásai alapján a kábítószer-terjesztéssel gyanúsított férfi lakásán is házkutatást tartottak a nyomozók, a gyorsteszt nála is pozitív értéket mutatott a THC-re - tette hozzá a sajtóreferens.

A férfi a rendőrség szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2009. szeptember 1-től 2010. február 15-ig rendszeresen marihuánát adott el. A házkutatás során egy telefont és egy laptopot is lefoglaltak, mivel a gyanú szerint ezek betöréses lopásból származhattak.