A Fidesz feljelentést tett a postaszékház eladása miatt

Vágólapra másolva!
Balsai István Fidesz-politikus szerint a Magyar Posta kiugróan magas bérleti díjat fizet egy budapesti irodaházért, és emiatt feljelentést tesz. A vállalat évi 13,6 milliárd forintot fizet az épület bérléséért, amely összeg fele Balsai szerint - aki egy ÁSZ-jelentésre hivatkozik - megtakarítható lenne.
Vágólapra másolva!

A Fidesz feljelentést tett csütörtökön a legfőbb ügyésznél a Magyar Posta székházainak ügyében - jelentette be Balsai István, a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója Budapesten sajtótájékoztatón.

Balsai azt mondta, hogy a Magyar Posta még 2007 januárjában bérbe vett 10 éves időtartamra egy irodaházat Budapest XIII. kerületében. A bérleti díj összege azonban a figyelembe vehető piaci árakat illetően kiugróan magas, összesen körülbelül 13,5 milliárd forint - tette hozzá.

Balsai szerint az Állami Számvevőszék jelentése szerint az összeg fele, 6,6 milliárd forint megtakarítató lett volna, ezért a Fidesz szerint különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette állapítható meg. Balsai közölte, hogy a Fidesz feljelentést tett a Magyar Posta egykori, Krisztina körúti székházának értékesítése ügyében is hanyag kezelés vétsége miatt.