43 embert állították elő egy debreceni drogos buli után

Vágólapra másolva!
Több mint negyven ember állítottak elő egy szombat reggelig tartó zártkörű buli után Debrecenben. A helyszínen kis tasakokban fehér port és tablettákat találtak a rendőrök, az elvégzett kábítószer-gyorstesztek pozitívak lettek. Hat embert kórházba kellett szállítani.
Vágólapra másolva!

Összesen 43 ember állítottak elő a rendőrök arról a debreceni szórakozóhelyről, ahol szombaton többen rosszul lettek. A buli reggel 9 órakor még javában tartott, többeknél fehér port és tablettákat találtak. A rendőrök jelenleg is a helyszínen vannak, és tart a gyanúsítottak kihallgatása is - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségre egy kábítószeres parti miatt érkezett bejelentés. A fiatalok a Diószegi út egyik telephelyén üzemelő zárkörű szórakozóhelyen gyűltek össze, ahová csak előzetes telefonos bejelentkezéssel tudtak bejutni. A bulit éjszaka kezdődött, és délelőtt 9-kor még javában tartott. A szórakozóhelyre érkező járőrök és nyomozók olyan fiatalokat találtak az épületben, akikről feltételezték, hogy kábítószert fogyasztottak. A rendőrség tájékoztatása szerint a helyszínről összesen 43 embert állítottak elő, hat embert pedig kórházba kellett szállíttatniuk.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta: szombaton nem sokkal 10 óra előtt egy Diószegi úti szórakozóhelyre riasztották őket. Négy fiatalt szállítottak a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrumának (DE OEC) klinikájára, kettőt pedig a Kenézy Kórházba. Egyikük sincs súlyos állapotban, megfigyelés és toxikológiai vizsgálat után mindannyian hazamehetnek - közölték a két intézmény sürgősségi osztályán.

A helyszínen és az előállítottak csomagjaiban kis tasakokban fehér port, illetve tablettákat találtak a rendőrök, és az eddig elvégzett kábítószer-gyorstesztek pozitívak lettek. A helyszíni intézkedések jelenleg is tartanak, mivel a kábítószerkereső kutyák a szórakozóhely előtt parkoló kocsik többségénél jeleztek speed-et és amphetamin-származékokat. A rendőrség forrónyomos csoportja és ügyeletes vizsgálói folyamatosan hallgatják ki a gyanúsítottakat, emellett velük dolgoznak a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) emberei is.

A rendőrség az üggyel kapcsolatban hétfőre ígér részletes tájékoztatást.