Kisebb késések lehetnek a sztrájk miatt Ferihegyen

Vágólapra másolva!
Zavartalan a forgalom, legfeljebb kisebb késésekre lehet számítani a sztrájk miatt Ferihegyen. A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet és a Malév vezetése folytatják a tárgyalásokat. 
Vágólapra másolva!

A Malév Ground Handlingnél (GH) folytatódó sztrájk ellenére zavartalan a forgalom a ferihegyi reptéren szombaton, a járatok legfeljebb kisebb késsel indulnak. A felek folytatják a tárgyalásokat - mondta el Limburger Lóránt, a Malév GH igazgatója.

Malév földi kiszolgáló cégének reprezentatív szakszervezete, a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) hétfő este 8 órakor kezdett sztrájkot a cégnél, miután nem tudott megegyezni a munkáltatóval a kollektív szerződésről. A munkabeszüntetés azóta tart.

Limburger Lóránt, a Malév GH igazgatója a pénteki egyeztetésről elmondta: ugyan továbbra sem sikerült megállapodni a bérekről, azonban a Malév GH garanciákat vállalt arra, hogy nem lesznek "esetleges és feltételezett kiszervezések", valamint megegyeztek arról is, hogy az éves prémiumot havivá alakítják.

A LESZ pénteki közleményében viszont azt írja: a Malév GH "elutasította, hogy a vezetői juttatásokon spóroljanak a kétkezi munkások évek óta nem emelt fizetésének megnyirbálása helyett". Limburger erre úgy érvelt: nem lehet elvonatkoztatni attól, hogy a cégcsoport súlyosan veszteséges. Szerinte a vezetőket szintén sújtják a megvonások.