Vágólapra másolva!
A Fidesz megkereste Dzsudzsák Balázs válogatott focistát, és arra volt kiváncsi, hogy vállalna-e szerepet a kampányban - mondta az [origo]-nak a játékos menedzsere. Plakátarc szerinte biztosan nem lesz Dzsudzsákból, csak apróbb segítségről lehet szó, mert főleg a labdarúgással kell foglalkoznia. A Fidesz nem erősítette meg egyértelműen a hírt, Dzsudzsák azt mondta, valószínűleg egy mondatot mond majd el egy reklámfilmben.
Vágólapra másolva!

Valóban megkeresett minket a Fidesz azzal, hogy Dzsudzsák Balázs vállalna-e valamilyen szerepet a kampányban - erősítette meg az [origo]-nak a Napi Ász információját a sportoló menedzsere, Vörösbaranyi József. Szerinte ugyanakkor nem igaz, hogy a magyar válogatott és a holland PSV Eindhoven focistájából plakátarc lesz.

Egyelőre nincs konkrét megállapodás, csak egy tárgyalásra hívtak, amelyre el fogok menni - mondta a menedzser. Szerinte arról semmiképp nem lehet szó, hogy Dzsudzsák plakátokon szerepeljen vagy kampányrendezvényeken vegyen részt, hiszen erre nincs ideje, és elsősorban a labdarúgással kell foglalkoznia - mondta Vörösbaranyi.

A menedzser azt mondta, jelezte a Fidesznek, hogy egy sportolónak nem feltétlenül kell politikával foglalkoznia. A párt képviselői Vörösbaranyi szerint megértőnek mutatkoztak, és jelezték, hogy ettől függetlenül tárgyalnának velük. Kérdésünkre elmondta, hogy legfeljebb apróbb segítségről lehet szó, "egy-egy mondat erejéig", például Dzsudzsák egy újságban nyilatkozhatna arról, hogy mit is várna el egy kormánytól.

Dzsudzsák Balázs az MTI-nek azt mondta, azért vállalja el a Fidesz felkérését, mert szeretné, ha Magyarországon olyan kormány kapna megbízatást, amely az eddigieknél többet törődik a sporttal. "Nem értek a politikához, és nem is szeretnék hozzá érteni. Számomra az a fontos, hogy a sportot karolja fel az új kormány. Épüljenek stadionok, sportcsarnokok, és minél többen sportoljanak!" - fogalmazott. A focista azt mondta, ha sikerül minden részletről megállapodni, valószínűleg egy olyan reklámban szerepel majd, amelyben egy mondatot mond a sport fontosságáról.

Kedden a Napi Ász azt írta, a Fidesz kampányarcnak kérte fel a focistát. A lapnak Dzsudzsák állítólag azt mondta, nem foglalkozik politikával, de szívesen szerepelne a Fidesz plakátjain, ha ezzel ráirányíthatná a figyelmet a sportra és a futballra.

Dzsudzsákról a Fidesz szóvivője, Havasi Bertalan az [origo] megkeresésére így reagált: "Nem született még semmilyen döntés arról, kik szerepelnek majd a plakátjainkon, kampánykiadványainkban. Mindenesetre megtisztelő, hogy egy válogatott futballista számára vonzó lehetőség a Fidesz plakátjain való szereplés." A párt, bár egyértelműen nem erősítette meg a hírt, megjelentette honlapján a Napi Ász hírét.

Dzsudzsák Balázst többször próbáltuk elérni telefonon, de kedden 14 óráig nem vette fel a mobilját.