Vádat emeltek a társaikat összeverő diákok ellen

Vágólapra másolva!
Zalaegerszegi középiskolások ellen emeltek vádat, amiért összeverték és bántalmazták két társukat. A verésekről felvételt is készítettek, ezek alapján az ügyészség különösen brutális viselkedésük miatt akarja bíróság elé állítani őket.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt az ügyészség a zalaegerszegi középiskolások ellen, akik tavaly brutálisan bántalmazták két társukat, és erről videofelvétel is készült. A felvétel felkerült az internetre, és országos felháborodást keltettek. A fiataloknak többek között kényszerítés, garázdaság és testi sértés miatt kell bíróság el állniuk - közölte kedden Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

Az egyik eset a zalaegerszegi vasútállomáson történt körülbelül egy éve. Mobiltelefonnal készült a felvétel, melyen középiskolások megalázzák a társukat., aki ezt ellenállás nélkül tűr, de időnként felkiált fájdalmában. Közben hallható, hogy a felvételt készítő lány hangosan nevet rajta.

Az ügyben elkészült a vádirat hosszan sorolja a fiatalok brutális tetteit, a fiatalok ütötték, vágták, több helyen rúgták, tarkón vágták, tehát mindenféle formában bántalmazták a fiút. Ezt követően pedig meg akarták alázni, először le akarták vetkőztetni, majd beérték azzal, hogy a cipőjük talpát nyaldostatták vele.

A brutális fiatalokról egy osztályteremben is készült felvétel, ott egy másik fiút bántottak.

Zala megyében hasonló bűncselekmény miatt még senkit sem állítottak bíróság elé. Az ügyészségen azt mondják, a mostani esetnek feltehetően lesz visszatartó ereje. Az ügyészség összesen négy fiú és egy lány ellen emelt vádat. A tárgyalásuk néhány hónap múlva elkezdődhet a bíróságon. Ha bűnösnek találják őket, legfeljebb három év börtönt is kaphatnak.