Újra vizsgálja a Tettrekész működését az ügyészség

Vágólapra másolva!
Ismét vizsgálódik az ügyészség a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet működéséről. A várhatóan február végéig tartó vizsgálatnak azt kell tisztáznia, hogy megfelel-e az alapszabálynak a szakszervezet működése.
Vágólapra másolva!

Újabb ügyészségi vizsgálat indult a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet (TMRSZ) működéséről - közölte a Legfőbb Ügyészség kedden. A vizsgálat a szakszervezet küldöttgyűlésének határozataira irányul, és azt kell tisztáznia, hogy megfelel-e az alapszabálynak a szakszervezet működése - mondta Pálvölgyi Ferenc, a Legfőbb Ügyészség főosztályvezető ügyésze.

Az ügyész szerint a szakszervezet tagsága részéről folyamatosan érkeztek megkeresések, amelyekben kifogásolták, hogy a TMRSZ politikai párttal kötött együttműködési megállapodást. Egy másik megkeresést a szakszervezet vagyongazdálkodásával kapcsolatban nyújtottak be. A vizsgálat várhatóan február végén zárul le.

Pálvölgyi azt mondta, hogy a Legfőbb Ügyészség álláspontja szerint a TMRSZ alapszabályával ellentétes, hogy a szervezet politikai párttal működjön együtt, ezért korábban óvást nyújtott be. A szakszervezet ezt visszautasította, a következő lépés bírósági eljárás lehet - mondta.

A Legfőbb Ügyészség 2009. júniusban hívta fel a TMRSZ figyelmét arra, hogy fel kell bontania a Jobbik Magyarországért Mozgalommal 2009. május 18-án kötött megállapodást.

A vizsgálat lefolytatása a TMRSZ székhelye szerint illetékes Tolna Megyei Főügyészség feladata.