Újabb buszok útvonalát módosítja pénteken a BKV

Vágólapra másolva!
Több budapesti buszjárat módosított útvonalon fog közlekedni pénteken a BKV közleménye szerint. A változtatások érintik majd a 30-as, 225-ös, 200E, 136E és 153-as járatokat.
Vágólapra másolva!

Január 15-én pénteken több buszjárat útvonala módosul a BKV csütörtök esti közleménye szerint. A BKV az eredménytelen tárgyalások miatt tovább zajló sztrájk miatt az új járatokkal próbálja minél jobban lefedni a fővárost.

A 30-as busz mindkét irányban a Béke úton fog közlekedni. A teljes útvonala az alábbi lesz: Reitter Ferenc utca - Szegedi út - Béke út ( Káposztásmegyer felé), illetve Béke út - Béke tér - Szegedi út - Reitter Ferenc utca (a Keleti pályaudvar felé). A 30-as az összes érintett megállóban megáll majd.

A 225-ös busz nem megy majd ki az M3-as szakaszára, helyette Rákospalota felé a Mexikói út vá. - Horvát Boldizsár utca - Amerikai út - Erzsébet királyné útja - Kolozsvár utca - Szent Korona útja - Vasutastelep utca - Bánkút utca - Szentmihályi út útvonalon, a Mexikói út irányában pedig a Szentmihályi út - Bánkút utca - Vasutastelep utca - Széchenyi út - Kolozsvár utca - Erzsébet királyné útja - Mexikói út - Mexikói út vá. útvonalon jár majd. Ez a busz is megáll majd minden megállóban.

A 200E busz útvonala annyiban módosul, hogy nem a Ferihegyi gyorsforgalmi úton jár majd, hanem a Sibrik Miklós út - Gyömrői út útvonalon közlekedik, és minden megállóban megáll.

A 136E járatnak nem módosul az útvonala, csak annyi változás lesz ezen a vonalon, hogy a buszok minden megállóhelyen megállnak.

A 153-as busz a Móricz Zsigmond körtérről indulva is érinti a BAH-csomópontot pénteken. A Gazdagréti lakótelep felé a busz így a Bocskai út - Karolina út - Villányi út útvonalon jut majd ki a csomópontra, így a Hollókő utcai és az Ajnácskő utcai megállókat nem fogja érinteni. Helyette a 240-es buszok állnak majd meg itt. A 153-as is megáll majd az összes útjába eső megállóban.

A BKV csütörtökön is számos új busz- és villamosjáratot vezetett be. Ezekről, és a csütörtöki közlekedésről itt olvashat bővebben.