Vágólapra másolva!
Száztíz korábbi dolgozó végkielégítését és 144 tanácsadói szerződést vizsgál a BKV-nál a fővárosi főügyészség - mondta Ihász Sándor fővárosi főügyész a Magyar Nemzetnek. Az ügyészség szerint a cég nem működött együtt maradéktalanul, ezért tartottak kedden házkutatást a BKV székházában.
Vágólapra másolva!

A BKV 110 korábbi munkatársának végkielégítését, a kifizetések jogosságát, illetve 144 tanácsadói szerződés megkötésének a körülményeit vizsgálják a nyomozók - derült abból az interjúból, amelyet Ihász Sándor fővárosi főügyész adott a Magyar Nemzetnek. Ihász szerint hetente érkeznek új feljelentések BKV-ügyben a vádhatósághoz.

A főügyész szerint kérdés, hogy mi alapján állapították meg a 110 ember végkielégítését. Ihász azt állította, hogy a 144 tanácsadói szerződés vizsgálatát nehezíti, hogy a cég csak többszöri felszóltásra adta át az ügyészségnek a kért iratokat. Ezért vonult ki kedden a rendőrség a BVK székházához, együttműködés hiányában megpróbálták lefoglalni a szükséges iratokat.

Ihász azt mondta, a vállalathoz köthető kiemelt fővárosi beruházások miatt is indítottak eljárásokat: vizsgálják a 4-es metró beruházást, illetve a Margit híd felújítását is.

Kedden a rendőrség hűtlen kezelés miatt gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette Antal Attilát, a BKV korábbi vezérigazgatóját is.

A keddi eseményekről itt olvashat.