Egy család rabolta ki a csepeli takarékszövetkezetet

Vágólapra másolva!
Egy háromfős család rabolta ki a csepeli takarékszövetkezetet kedden délelőtt. Mivel a férj szívbeteg, ő vezette az autót, a felesége rabolta ki a pénzintézetet, a fiuk pedig elrejtette a pénz egy részét.
Vágólapra másolva!

Egy család három tagja dolgozott össze a csepeli takarékszövetkezet kirablásában kedden délelőtt. A rendőrség részletes beszámolója szerint a rabló család férfi tagja beteg, ezért ő csak a sofőr volt, a felesége rabolta ki a pénzintézetet, 15 éves fiuk pedig elrejtette a zsákmány egy részét. A rablókat még aznap délután megtalálták, és a felnőtt párt őrizetbe vették.

A rablás Csepelen, a Kossuth Lajos utcában történt kedden délelőtt 10 óra előtt. A pénzintézet alkalmazottait a támadó megfenyegette, majd a zsákmánnyal elmenekült. A rendőrség szerint a rabló nem használt fegyvert, és senkit nem bántott. A takarékszövetkezetben öten voltak a rablás idején - három alkalmazott és két ügyfél.

A takarékszövetkezet ügyfélterében lévő kamerák felvételei alapján azonosították a tetteseket. A felvételeken látszik, amint a 38 éves nő az arcát sállal eltakarva bemegy az épületbe, és kirabolja a takarékpénztárat.

A nő a rendőrség szerint bevallotta, hogy néhány napja kezdték tervezni a rablást, le is cserélték a kocsijukat és nem íratták a nevükre az újat, hogy nehezebb legyen beazonosítani őket. Ez valóban megnehezítette a nyomozók dolgát. A nő férje a rablás alatt a közelben várta az új autóval. Azért nem ő ment be a bankba, mert szívbeteg, és féltek, hogy az izgalom miatt nem tudja végrehajtani a rablást.

Az ügyben meghallgatták tanúként a pár 15 éves fiát, aki azt mondta, apja kérésére elrejtette a pénz egy részét a szomszéd ház padlásán. A másik részét egy zacskóba csomagolva a kertjük egyik fájára kötötte fel. A rejtekhelyeket a fiú megmutatta a rendőrségnek, így a pénz - több százezer forint - csaknem hiánytalanul előkerült.

A rendőrség megtalálta a rabláshoz használt Parabellumot is. Jelenleg az ügyben a felnőtt párt gyanúsították meg.