Őrizetbe vettek egy mentőst bántalmazó részeg férfit

Vágólapra másolva!
Egy részeg férfi társaival együtt előbb szidalmazott egy mentőst, majd vállon ütötte, és a mentőautó tolóajtaját az ápoló kezére lökte péntek hajnalban, Budapesten. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt őrizetbe vette.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a VIII. kerületi József körút és Nap utca kereszteződésében egy férfihoz hívtak mentőket péntek hajnalban. A földön fekvő részeget három másik vette körül, akik a mentőket szidalmazni kezdték, a férfit ennek ellenére megpróbálták ellátni, ám felébredt, és elsétált - közölte a rendőrség.

A mentők már épp vissza akartak szállni az autójukba, amikor két férfi ismét szidni kezdte őket, majd egyikük a mentőautó tolóajtaját az ápoló kezére tolta, és ököllel vállon ütötte. A második ütés elől az ápoló kitért, és ellökte magától támadóját. A mentők telefonon kértek segítséget, és nem engedték, hogy az agresszív ember elmeneküljön, így a rendőrök a helyszínen őrizetbe vehették.

Néhány nappal ezelőtt Győrben a Petz Aladár megyei kórház ambuláns orvosát bántalmazták. Egy 31 éves bőnyi férfi részegen feküdt az utcán, ezért hívtak hozzá mentőt és vitték kórházba. Már a mentőkkel is kötekedett, agresszív volt, a kórházban pedig mellbe rúgta az őt ellátó orvost. Ebben az esetben is közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás.