Tetszik Demszkynek a Bokrossal felálló MDF

Vágólapra másolva!
Vállalható alternatívának nevezte Bokros Lajos MDF-es kormányfőjelölt programját Demszky Gábor budapesti SZDSZ-es főpolgármester. A politikus szerint Bokros listája csökkenti az esélyét, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerez majd a tavaszi választáson.
Vágólapra másolva!

Reális, vállalható alternatívát jelenthet az MDF kormányfőjelöltjének programja azoknak, akik nem akarják a Fidesz kétharmados parlamenti többségét és nem szavaznak a szocialista pártra - közölte kedden Demszky Gábor főpolgármester.

Demszky szerint - aki azt mondta, hogy SZDSZ-tagként nyilatkozik - Bokros Lajos listája csökkenti annak az esélyét, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerezzen az áprilisi országgyűlési választáson, de hozzátette, hogy nem kíván agitálni semmilyen lista mellett vagy ellen, azokról az embereknek kell majd dönteniük. Arra a kérdésre, mi lesz azokkal a liberális értékekkel, amelyekért ő is küzdött az elmúlt húsz évben, azt mondta: reméli, hogy azokat Bokros Lajos programja meg fogja jeleníteni.

A főpolgármestert a BKV-székházban tartott délelőtti házkutatásról és a BKV-s ügyekről is kérdezték. Azt mondta, majd az emberek eldöntik a választásokon, hogy kit terhel ezért a politikai felelősség.