Lakos Imre lemondott a közlekedési tanácsnoki címről

Vágólapra másolva!
Tartalom nélkülinek minősítette a közlekedési tanácsnoki címet Lakos Imre, és egy Demszky Gábor főpolgármesterhez írt levélben le is mondott róla kedden.
Vágólapra másolva!

Demszky Gáborhoz címzett levelében január 15-i hatállyal lemondott a közösségi közlekedési tanácsnok pozícióról Lakos Imre - közölte a honlapján kedden az Új Pólus Közéleti és Kulturális Egyesület.

Lakos Imre szerint a koalíciós megállapodásban rögzített tanácsnoki pozíciók létrehozása a gyakorlatban nem igazolta létjogosultságát. "Nem bizonyult többnek egy tartalom nélküli politikai alkunál, amely címeket, névjegyeket, ezekhez rendelt javadalmazást és infrastruktúrát hozott létre. A koalíció felbomlását követően már teljes mértékben indokolatlanná vált az MSZP-s tanácsnoki pozíciók további fenntartása is" - írta.

Emellett szerinte azért sem érdemes fenntartani a közlekedési tanácsnok pozícióját, mert annak sem hatásköre, sem intézkedési jogköre, sem érdemi tárgyalási pozíciója nincs a folyamatokban.

Lakos Imre a Városüzemeltetési Bizottság és Környezetgazdálkodási Bizottság elnökeként továbbra is támogatni szeretné a városvezetést azokban a célkitűzéseiben, amelyek a BKV, a város közösségi közlekedésének rendbetételére, rövid és középtávú problémáinak megoldására irányulnak - olvasható a honlapon.