Kedveskedni akartak Kósának a huszáros freskóval

Vágólapra másolva!
Kedveskedni akart Kósa Lajosnak az őt huszárként ábrázoló képpel Debrecen új szállodájának tulajdonosa. A polgármester nem tudott arról, hogy a város több vezetőjének és a szálloda tulajdonosának társaságában szerepelni fog a festményen.
Vágólapra másolva!

Kósa Lajosnak is meglepetés volt az a festmény, amelyen többek között a város alpolgármesterének és főépítészének társaságában lovas huszárként szerepel - tudta meg az [origo] Lövei Tündétől, a debreceni városháza szóvivőjétől. A hatalmas, 11,5-szer 2,3 méteres, a város legújabb szállodájának falát díszítő festményt az épület hétfői megnyitóján leplezték le. Az eseményen Kósa Lajos nem jelent meg, holott a meghívó szerint ő adta volna át a több mint egymilliárd forintból, részben európai uniós finanszírozásból felépült szállodát.

A polgármester azonban nem az őt ábrázoló kép miatt maradt el, egyszerűen nem ért vissza budapesti programjáról a megnyitóra - mondta a szóvivő. Lövei és Kovács Zoltán kommunikációs tanácsnok a kép esztétikai jellegéről nem kívántak nyilatkozni, de Kovács megjegyezte, reklámnak kitűnő volt a freskó, hiszen most már mindenki tudja, hogy megnyílt az új szálloda.

Forrás: MTI
Kósa Lajos a lovasok között középen látható

A kép a szálloda tulajdonosa, a helyi nagyvállalkozó Boros József megrendelésére készült. Huszártalálkozót ábrázoljon, ez volt az alapkoncepció, és az, hogy szerepeljenek rajta a városi vezetők is - mondta az [origo]-nak ifj. Boros Gyula festőművész, aki a képet három családtagjával közösen festi. Bár a nagyközönségnek már bemutatták, számukra még nem ért véget a munka: a jelenleg 33 fős csoportkép további szereplőkkel fog bővülni.

Boros szerint "gazdasági és egyéb okai" lehettek annak, hogy a képre rákerült Kósa Lajos és a város több vezetője is, a szálloda tulajdonosa kedveskedni akart nekik. Kósa nem azért került fel a festményre, mert hatalomban van, hanem azért, mert "közel áll Józsihoz" - tette hozzá. A képen azok szerepelnek, akik tettek valamit a városért - mondta.