Több ferihegyi járatot töröltek a hó miatt

Vágólapra másolva!
Több Ferihegyre érkező repülőjáratot töröltek a sűrű havazás miatt szerdán reggel. A járatok többsége késik, és várhatóan csütörtökön sem javul a helyzet.
Vágólapra másolva!

Már három Ferihegyre érkező járatot töröltek szerda reggel, két gép Angliából, egy pedig Franciaországból érkezett volna, de nem tudtak felszállni a sűrű havazás miatt. Mivel a londoni reptereket ideiglenesen lezárták az időjárás miatt (erről itt olvashat), az oda induló repülőjáratokat törölték Ferihegyen.

Késésekre kell számítani - közölte Szilágyi Károly, a repteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs vezetője. A reptér arra számít, hogy csütörtök hajnalig további 5 centiméter hó esik, ezért várhatóan még csütörtökön is késni fognak a járatok.

Az intenzív havazás egész Európát sújtja, emiatt szerdán több repülőgép késve érkezett Ferihegyre, és ezek késve is indulnak tovább. Az angliai hóvihar is érint magyar járatokat. Az easyJet légitársaság Lutonon és Gatwicken is törölte egy-egy budapesti járatát, és a Wizz Air délelőtti járata sem indult el Lutonra Ferihegyről. Heathrow-n, a legnagyobb londoni repülőtéren a British Airways három budapesti járata közül a középsőt törölték szerdán.

A Budapest Airport arra számít, hogy csütörtökön már nagy valószínűséggel indulhatnak a londoni járatok, miután a londoni reptereket szerda este megnyitották.

Ferihegyen egész éjjel dolgozott a repülőtér 21 egységből álló hótakarító flottája. A hókotrók, hómarók, hóseprők mellett vegyszerkkel is kezelik a területet a jegesedés és síkosság ellen.

A magyarországi hóhelyzetről folyamatosan frissülő információkat talál ebben a cikkünkben.